AS Piscine- specialistul tau in piscine!

“Do you speak swimming? “- în cazul acesta sunteți pe pagina care trebuie!

AS Piscine- este o societate cu capital 100% românesc și cu o tradiție de 10 ani pe piața de specialitate din România.

În momentul de fața suntem prezenți în aproape toate județele țării, atât cu piscine private cât și cu piscine publice.
Fie că este vorba de piscine, saune, spa-uri, amenajarea gradinii sau orice altceva aveți nevoie pentru relaxarea și confortul dumneavoastră, la noi veți gasi soluția.
Specialiștii nostri vor fi mereu gata să vă ofere cele mai bune soluții adaptate nevoilor și bugetului dumneavoastră.

Oferim servicii de consultanța, proiectare, construcții, renovări, reparații piscine, sisteme de filtrare și tratare a apei.

AS Piscine este distribuitor autorizat pentru sistemele Endless Pools – Statele Unite ale Americii.

Showroom:

Timișoara, Splai Peneș Curcanu, nr. 4-5

tel: +40 733 195 582

+40 757 067 528

e-mail:

sales@aspiscine.ro;

www.aspiscine.ro

Search

joi, 15 martie 2018

Cum să curațați o piscină cu "apă verde" în 5 zile, sau chiar mai puțin.

Zilele acestea am fost să vizitez un „Centru SPA” din Timișoara. 
Mi-am facut planuri de relaxare încă de dmineață, orele la serviciu au trecut mai greu ca de obicei, eram super încântată de faptul că în acea după- amiază voi avea parte de câteva ore de relaxare!
Iată-mă așadar, la ora 18 gata de relaxare. Am ajuns, m-am schimbat în vestiar și m-am dus cu nerabdare spre piscină, fiind pregatită de bălăceala imaginată toaă ziua.
Cam așa arătau imaginile din mintea mea....


În momentul în care am intrat în zona alocată piscinei, am avut parte de o surpriză! Dacă ar fi fost una placută, v-aș povesti acum cu entuziasm experiența mea, dar din păcate planurile si nerăbdarea mea au fost zdruncinate într-o secundă! Se spune de multe ori ca nu trebuie să ai așteptări, pentru că în felul acesta nu ai nici dezamăgiri, dar stiți și voi, că acest lucru nu este întotdeauna posibil! Stă in firea noastră sa ne entuziasmăm  ca apoi să fim cât se poate de dezamăgiți!
Imaginea din minte mi-a fost anulată în primele 2 secunde. Pentru că apa din piscină, nu avea sub nicio formă culoarea albastră, nu era limpede, cat despre miros... nu are rost să vă povestesc! Visul meu s-a terminat brusc și m-am trezit la realitate! Imaginea din mintea mea, s-a concretizat într-o crudă realitate....


Ce m-a surprins și mai tare a fost faptul că centrul SPA era plin, iar cu câteva ore înainte, bazinul fusese rezervat pentru cursuri de înot pentru copii!!!!!
Intrebarea logică a fost următoarea: Oamenii acestia, responsabili de întreținera piscinei, au idee ce fac? Pentru ca mie mi s-a părut o lipsă clară de interes, inconștiență i-aș spune mai degrabă. 
Mi-am făcut bagajele imediat, iar în drumul meu spre iesire am lăsat vorbă la recepție, că voi scrie un articol pe blog pe această temă. 
Indiferent că este vorba despre o piscină privată sau cu atât mai mult despre una publică, apa NU ARE VOIE să arate așa! În apă verde, faceți baie doar dacă vă bălăciți în balta dintre blocuri! ATÂT!!!!
Culmea sțiți care e? Că pentru a avea apă curată în piscină este nevoie doar de un pic de bunăvoință. Adică daca aveți grijă și tratați apa la timp cu substanțele și procedurile corespunzătoare, ea nu va ajunge niciodată să arate așa!
Ce mai încolo și încoace... ”vorba lungă, sărăcia omului”, așa că iată ce vă propun! Urmați sfaturile de mai jos și nu veți mai avea niciodata probleme!
În primul rând, trebuie să înțelegeți că dacă apa este verde, înseamnă că aceasta nu are suficient clor, așadar algele încep să se înmulțească și în scurt timp să preia controlul asupra bazinului dumneavoastră, transformându-l în propria lor casă.
Când vă apucați de tratament, aveți nevoie de următoarele lucruri:
  • chimicale corespunzătoare
  • sistem de filtrare adecvat pentru dimensiunile piscinei dumneavoastră
  • un pic de bunăvoința

    1. Primul pas: TESTAȚI APA

Folosiți o trusă de analiză a apei. O găsiți pe site-ul nostru, în mai multe variante: 

Valoarea pH-ului trebuie să fie cuprinsă între 7-7.4, iar cea a clorului între 0.6-1.5 ppm. Dacă nivelul clorului scade sub 0.6 ppm, algele își vor face în scurt timp apariția și apa va deveni verde.

   2. Al doilea pas: REGLAȚI PARAMETRII APEI 

În funcție de valorile depistate cu ajutorul trusei de analiză, veți corecta mai întâi pH-ul și apoi Clorul.

pH-ul ne indică cât de „acidă” sau „bazică” este apa din piscină.
Daca pH-ul este prea mare se depune „piatra” (carbonat de calciu) pe pereții piscinei, formând acea „linie a apei” la piscinele cu skimmere.
Dacă pH-ul este prea mic, parțile metalice vor coroda.
În funcție de valori, veți avea nevoie de  pH plus sau pH minus

Odată reglată valoarea pH-ului, puteți trece la clorurare. În situația în care apa din piscină este deja verde, veți opta pentru clorurarea șoc. Această procedură se face pentru minim 4 ore, cu scopul de a aduce concentratia de clor la peste 10 ppm (parti pe milion sau mg/l). Această etapă are ca scop distrugerea bacteriilor și oxidarea tuturor impurităților organice. De regulă după aceasta etapă, apa devine clară. Pe perioada tratamentului „șoc”, sistemul de recirculare al apei trebuie să funcționeze permanent. Se recomandă ca pompa să funcționeze timp de 24 de ore în faza de dezinfectare șoc. Cantitatea de clor care se pune în apă depinde de volumul piscinei și tipul agentului de clorinare. Contactați-ne pe adresa de email sales@aspiscine.ro și vă vom da toate informațiile necesare despre tipul și cantitatea de clor pe care trebuie să o adăugați în apă.

   3.  Al treilea pas: CURĂȚAȚI REGULAT FILTRUL
Odată ce clorul-șoc a ucis algele, trebuie să împiedicați acumularea lor în filtru. Veți face acest lucru, curățindu-l în mod regulat. Funcția de ”back-wash” a acestuia, trebuie folosită.

   4. Al patrulea pas: ASPIRAȚI PISCINA 
O parte din algele moarte, se vor depune pe fundul piscinei. Folosiți un aspirator manual sau unul automat si îndepărtați toate resturile din piscină. Dacă nu aveți unul comandați-l acum: Robot Hidraulic Baracuda sau  poate chiar unul pe care să nu trebuiască să îl supravegheați Robot Zodiac OV 3300

 5. Al cincilea pas: MENȚINEȚI SISTEMUL DE FILTRARE PORNIT ȘI VERIFICAȚI PARAMETRII APEI.

Aceasta este cea mai importantă etapă. Si asta pentru că dacă mențineți sistemul de filtrare pornit și verificați constant parametrii apei, corectand valorile, atunci cand este cazul, nu veți mai avea niciodată probleme cu apa. Nu e greu! Trebuie doar să fiți atenți la aceste lucruri minore, astfel încât să vă bucurați într-adevăr de placerea unei dupa amieze la piscină, fie ca este vorba despre cea pe care o aveți acasa, sau de cea publică pe careo administrați! 
Cand vine vorba despre sănătatea dumneavoastră, sau a clienților dumnevoastra, nu trebuie să faceți compromisuri! 
De v-am fost sau nu de ajutor... veți decide dumneavoastră. Până atunci, va urez ca de obicei... Happy Swiming și o piscină cât mai curată, exact așa cum mi-o imaginez eu! 



Alena- AS Piscine











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu